CAS si CASS ar putea fi retinute la sursa in cazul drepturilor de autor

Contributia de asigurari sociale si cea de la sanatate ar putea fi retinute la sursa in cazul drepturilor de autor, reiese din informatiile transmise, joi, de reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice (MFP).

„Pentru CASS se analizeaza posibilitatea reintroducerii mecanismului de retinere la sursa, atat pentru DDA-uri, cat si pentru veniturile din arenda si din asocieri cu persoane juridice”, se arata intr-un document al institutiei.

O alta posibilitate este ca anumite categorii sa fie exceptate de la plata CASS.

„Se analizeaza posibilitatea exceptarii de la plata CASS pentru venituri din drepturi de proprietate intelectuala a urmatoarelor categorii de persoane: pensionarii, copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii intre 18-26 ani daca sunt elevi, inclusiv absolventii de liceu, pana la inceperea anului universitar, dar nu mai mult de 3 luni de la terminarea studiilor, ucenici sau studenti, precum si tinerii cu varsta de pana la 26 de ani care provin din sistemul de protectie a copilului”, mentioneaza sursa citata.

In prezent, persoanele fizice care au venituri din activitati independente sunt obligate de lege sa plateasca din veniturile proprii contributiile sociale. Acestea sunt limitate la nivelul platit pentru suma de 1.900 de lei.

Sursa: Agerpres

(Visited 300 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 × seven =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.