OPANAF 566/2018: aprobarea modelului unor formulare privind SPLIT TVA

In Monitorul Oficial nr.187/28.02.2018 a fost publicat OPANAF nr. 566/2018 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare utilizate pentru gestionarea Registrului persoanelor care aplica plata defalcata a TVA si a procedurii de emitere a acestor formulare.
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

Astfel, se aproba modelul si continutul urmatoarelor formulare utilizate pentru gestionarea Registrului persoanelor care aplica plata defalcata a TVA:
a)Decizia privind modul de solutionare a cererii de indreptare a erorii din Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA
b)Decizia de respingere a cererii de renuntare la aplicarea mecanismului platii defalcate a TVA

Emiterea Deciziei privind modul de solutionare a cererii de indreptare a erorii din Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA

* Decizia privind modul de solutionare a cererii de indreptare a erorii din Registrul persoanelor care aplica plata defalcata a TVA se emite de organul fiscal central competent, dupa primirea unei cereri privind indreptarea erorii depuse de persoana impozabila care considera ca a fost inscrisa din eroare in Registrul persoanelor impozabile care aplica plata defalcata a TVA, organizat potrivit art. 2 alin. (7) din Ordonanta Guvernului nr. 23/2017 privind plata defalcata a TVA, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 275/2017 (denumita in continuare ordonanta).

* In situatia in care din verificarile efectuate rezulta ca persoana impozabila a fost inscrisa din eroare in Registrul persoanelor impozabile care aplica plata defalcata a TVA, organul fiscal central competent emite o decizie, bifand casuta corespunzatoare indreptarii erorii

* In situatia in care din verificarile efectuate rezulta ca persoana impozabila nu a fost inscrisa din eroare in Registrul persoanelor impozabile care aplica plata defalcata a TVA, organul fiscal central competent emite o decizie, bifand casuta corespunzatoare respingerii cererii de indreptare a erorii, cu detalierea motivelor de fapt si de drept pentru care se respinge cererea.

Descarca de aici OPANAF 566/2018, in format PDF

Contabun.ro a mai publicat si:
* De la 1 ianuarie 2018 se aplica mecanismul privind plata defalcata a TVA
* Plata defalcata a TVA (legea nr.275/2017): noutati de la ANAF
* Legea nr. 275/2017 privind plata defalcata a TVA (PDF)

(Visited 353 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


5 + three =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.