Cota de 2% din impozitul pe venit care poate fi directionata catre ONG-uri va fi majorata

Cota din impozitul pe venit datorat pe care contribuabilii o pot directiona catre o organizatie non-guvernamentala, ”in special” catre asociatiile si fundatiile din domeniul sanatatii, va fi majorata, putand ajunge la 3,5%, a anuntat marti ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

”Aceasta discutie a plecat de la acele intrevederi pe care dna prim-ministru le-a avut in ultimele saptamani cu asociatii din zona de boli rare, persoane cu dizabilitati, unde acest subiect a fost ridicat, aceasta crestere pentru a compensa diferenta intre 16 si 10% partea de impozit pe venit. Este un lucru normal, pentru ca altfel aceste fundatii, aceste ONG-uri care au ca principal obiectiv de activitate sprijinirea celor cu nevoi (…) nu pot functiona, nu pot sa asigure ceea ce au ca facut si scopul pentru care au fost infiintate. Noi, ca Minister de Finante, vom sustine o astfel de crestere”, a declarat Eugen Teodorovici.

El a mai spus ca nu s-a decis cu cat va fi majorata aceasta cota care poate fi directionata unei organizatii non-guvernamentale.

”S-au facut mai multe scenarii. Asta am si rugat, sa facem un impact de la 2 – 2,5 – 3 – 3,5, pentru a vedea exact cat este necesar sa crestem pentru a putea compensa diferenta aceea de la 16 la 10%”, a adaugat ministrul Finantelor.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Declaratia 230: precizari ANAF si Ministerul Finantelor Publice
*Declaratia 230: clarificari ANAF

Sursa: Mediafax

(Visited 375 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ one = 2

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.