Declaratia 230: precizari ANAF si Ministerul Finantelor Publice

Ministerul Finantelor Publice si ANAF fac precizari privind procedura depunerii formularului 230 – “Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii”, in contextul masurilor de simplificare si debirocratizare pe care le are in vedere in acest an.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca
*(EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic

 

Pentru aplicarea unitara la nivel naţional a prevederilor legale prin circulara transmisa structurilor teritoriale ale ANAF se clarifica posibilitatea depunerii formularului si de catre entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiara a sumei redirecţionate.

Masura este tranzitorie, pana la generalizarea depunerii tuturor formularelor prin mijloace electronice de transmitere la distanţa prin intermediul SPV care reprezinta un alt obiectiv strategic al Ministerului Finantelor Publice.

Astfel, se are in vedere centralizarea de catre entitatea nonprofit/unitatea de cult beneficiara a formularelor 230, semnate de contribuabili si depunerea acestora la ANAF in baza unui borderou in condiţiile asumarii de catre reprezentantul ONG/unitaţii de cult a raspunderii sub sancţiunea privind falsul in declaratii si uzul de fals.

In baza rolului activ si ca masura de securizare ANAF va notifica contribuabilii cu privire la optiunea exercitata prin formularul 230 primit, astfel incat acestia sa cunoasca faptul ca se da curs cererii de direcţionare a cotei de 2%.

Trebuie mentionat faptul ca persoana fizica poate anunta administratia fiscala, intr-un termen rezonabil de 30 de zile, daca sunt inadvertente cu privire la optiunea exercitata.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Declaratia 230: se clarifica posibilitatea depunerii formularului 230 si de catre entitatea nonprofit beneficiara a sumei redirectionate
*Declaratia 230: clarificari ANAF
Sursa: DGRFP Galati

(Visited 716 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× five = 5

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.