Legea prevenirii a intrat in vigoare

Legea prevenirii reglementeaza o serie de instrumente care sa asigure prevenirea savarsirii de contraventii, aceasta fiind completata de Hotararea Guvernului nr. 33 / 2018 prin care au fost stabilite contraventiile care se supun acesteia, respectiv a modelului planului de remediere.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca
*(EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic

 

In cazul constatarii savarsirii uneia dintre contraventiile stabilite prin H.G. nr. 33 / 2018, agentul constatator incheie un proces-verbal de constatare a contraventiei prin care se aplica sanctiunea avertismentului, la care anexeaza un plan de remediere, fara a se aplica sanctiuni contraventionale complementare.

Agentul constatator nu intocmeste un plan de remediere, caz in care se aplica doar sanctiunea avertismentului, in situatia in care, in cursul derularii controlului, contravenientul isi indeplineste obligatia legala sau in cazul in care contraventia savarsita nu este continua.

Responsabilitatea indeplinirii masurilor de remediere revine persoanei care, potrivit legii, poarta raspunderea contraven tionala pentru faptele constatate iar planul de remediere se anexeaza la procesul – verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii.

Important este faptul ca in cazul in care, in termen de 3 ani de la data incheierii procesului – verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii in conditiile prevazute de Legea prevenirii, contravenientul savarseste din nou aceeasi contraventie, sunt direct aplicabile prevederile legale in vigoare privind constatarea si sanctionarea contraventiilor.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Contraventiile care intra sub incidenta Legii prevenirii nr. 270/2017 (HG 33/2018)
* Legea prevenirii nr. 270/2017. Vezi aici ce aduce nou aceasta lege

Sursa: DGRFP Galati

(Visited 301 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 × = twelve

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.