Declaratia 112: completarea declaratiei privind asigurarea angajatilor in sistemul asigurarilor pentru somaj

Potrivit dispozitiiior art.18 alin.(1) si (2) din legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, modificata si completata, in sistemul asigurarilor pentru somaj sunt asigurati, cetatenii romani care sunt incadrati in munca sau realizeaza venituri in Romania, in conditiile legii, cu exceptia persoanelor care au calitatea de pensionari.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi

 

Platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia, potrivit art. 81 alin.(1) din Codul Fiscal, modificat si completat, sa completeze si sa depuna Deciaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit evidenta nominala a persoanelor asigurate pentru fiecare beneficiar de venit, pana la termenul de plata a impozitului, inclusiv.

Avand in vedere aceste dispozitii legale, precum si cele referitoare la contributiile sociale obligatorii, precizam :
In declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale a impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, la sectiunea „Asigurat in sistemul de asigurari pentru somaj”, trebuie selectata (bifat) „asigurat”.

Anagajatorii care in mod eronat au selectat (bifat) “2– neasigurat” au obligatia de a depune dec1aratii rectificative in acest sens, pentru a putea f i evidentiati corect salariatii si pentru a putea fi inregistrati si vizualizati catre AJOFM

Anexam alaturat pentru exemplificare extras (captura de ecran) din dec1aratia 112 asa cum trebuie completata corect.

112_model

 

 

 

 

 

 

Contabun.ro a mai publicat si:
* Declaratia 112: s-a actualizat PDF-ul inteligent (corectie sectiunea C asigurat)
* Declaratia 112, modificata prin OMFP nr.1209/2018 (precizari suplimentare ANAF)

Sursa: ANOFM Arges

(Visited 2,289 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − = 4

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.