O firma fara activitate poate depune la ghiseu declaratia 100? Vezi aici raspunsul ANAF

Intrebare: Ma puteti ajuta cu explicatii cum sa depun declaratia 700 pentru modificarea vectorului fiscal, eu o descarc dar nu gasesc rubrica cu semnatura electronica. Se depune fara semnatura electronica?
Raspuns ANAF: Buna ziua! Mentionam ca pentru modificarea vectorului fiscal in prezent se depune, ca si pana acum, formularul 010. Formularul 700 “Declaratie pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal” se va depune exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul Internetului, astfel ca va fi necesar sa fie semnat electronic cu un certificat digital calificat.

Intrebare: Buna ziua!Situatiile financiare la 31.12.2017 pentru o asociatie fara activitate economica se pot depune la ghiseu sau trebuie sa facem semnatura electronica?Multumesc!
Raspuns ANAF: Conform Ordinului Ministrului Finantelor Publice nr. 470/2018 privind principalele aspecte legate de intocmirea si depunerea situatiilor financiare anuale si a raportarilor contabile anuale ale operatorilor economici la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice, precum si pentru modificarea si completarea unor reglementari contabile, situatiile financiare anuale ale persoanelor juridice fara scop patrimonial, care nu desfasoara activitati economice, se pot depune la unitatile fiscale in format hartie insotite de formatul electronic al acestora sau la oficiile postale, prin scrisori cu valoare declarata sau numai in forma electronica pe portalul www.e-guvernare.ro, avand atasata o semnatura electronica extinsa.

Intrebare: Firma fara activitate,dar cu obligativitatea de a depune declaratia 100 la trimestru nu poate depune la ghiseu aceasta declaratie?
Raspuns ANAF: Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (formularul 100) se completeaza numai cu ajutorul programului de asistenta si se transmite DOAR prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Semnarea declaratiei se realizeaza prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat in conditiile Legii nr. 455/2001.

Intrebare: Buna ziua, am depus declaratia 220 in 17.01 pt. anul 2018 nu am primit si nu exista decizia de impunere
Raspuns ANAF: In limita informatiilor furnizate, in situatia in care in anul 2017 ati obtinut venituri din activitati independente sau din cedarea folosintei bunurilor, aveti obligatia efectuarii platilor anticipate la nivelul sumei datorate pentru trim.IV al anului 2017, puteti efectua plata fara a avea decizie de impunere.

Sursa: ANAF, sesiune intrebari si raspunsuri

(Visited 1,886 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 × six =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.