Sinteza saptamanii 5-9 martie (Concediul si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.
*Concediul si indemnizatia pentru incapacitate temporara de munca: mod de calcul si informatii utile
Potrivit prevederilor art.7 din OUG nr.158/2005, stagiul minim de asigurare pentru acordarea concediului si indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca este de 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.

*Concediul si indemnizatia de maternitate: cum se calculeaza in 2018
Potrivit prevederilor art.23 alin.(1) din OUG nr.158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, cu modificarile si completarile ulterioare, asiguratele au dreptul la concedii pentru sarcina si lauzie, pe o perioada de 126 de zile calendaristice, perioada in care beneficiaza de indemnizatie de maternitate.

*Declaratia Unica de venituri: cine si cum trebuie sa completeze noul formular pentru ANAF
Declaratia Unica va trebui depusa pana la data de 31 martie 2018, apoi ANAF va emite decizii de impunere, iar plata impozitului/contributiilor aferente va trebui efectuata pana la 15 iulie 2018.

*Declaratia 112: completarea declaratiei privind asigurarea angajatilor in sistemul asigurarilor pentru somaj
Potrivit dispozitiiior art.18 alin.(1) si (2) din legea nr.76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, modificata si completata, in sistemul asigurarilor pentru somaj sunt asigurati, cetatenii romani care sunt incadrati in munca sau realizeaza venituri in Romania, in conditiile legii, cu exceptia persoanelor care au calitatea de pensionari.

*OPANAF nr.565/2018: Registrul persoanelor care aplica plata defalcate a TVA
ORDIN Nr. 565/2018 din 28 februarie 2018 pentru aprobarea Procedurii de organizare si functionare a Registrului persoanelor care aplica plata defalcata a TVA

*ITM: exista latente de cateva ore la procesarea transmiterilor de REVISAL
Va informam ca exista latente de cateva ore la procesarea transmiterilor de registru efectuate pe Portalul Inspectiei Muncii, ceea ce determina intarzieri de afisare – in pagina “Raport preluari” – a codului de incarcare corespunzator depunerii de ordinul de marime specificat.

(Visited 543 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight + 3 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.