Ministerul Finantelor explica „declaratia unica“

Ministerul Finantelor a publicat pe site-ul propriu un amplu proiect de ordonanta de urgenta care modifica regimul unor impozite pe venit si contributii de asigurari, stabilind, totodata, un regim nou pentru mai multe declaratii, unite intr-o „declaratie unica”.

Potrivit proiectului de ordonanta care are de 39 de pagini de modificari (propuse la Legea 227 a Codului fiscal; la Legea 263 a sistemului unitar de pensii si la Legea 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii), „declaratia unica” – ce fusese prezentata deja de ministrul finantelor Eugen Teodorovici intr-o conferinta – va inlocui declaratiile D200 (veniturile realizate din România), D201 (veniturile realizate din strainatate), D220 (venitul estimat/norma de venit), D221 (norme de venit in agricultura), D600 (venitul care reprezinta baza pentru contributiile de asigurari), D604 (stabilirea contributiile de asigurari sociale de sanatate pentru persoanele fara venit) si D605 (stoparea CASS pentru persoanele fara venit).

Declaratia unica trebuie depusa in acest an pana la data de 15 iulie, iar, din 2019, pana la 15 martie.
Citeste continuarea aici, in Ziarul Financiar.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Proiect de act normativ privind reducearea numarului de declaratii (MFP)
*Declaratie unica in locul D600. Plata CAS si CASS la venit estimat

(Visited 834 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


6 + seven =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.