Radierea inregistrarii fiscale: care este procedura? Vezi aici raspunsul ANAF

Intrebare: Care este termenul in care trebuie depusa la organul fiscal declaratia de radiere de catre contribuabil ca urmare incetarii calitatii sale de subiect de drept fiscal?

Raspuns ANAF: Potrivit Codului de procedura fiscala, la incetarea calitatii de subiect de drept fiscal, persoanele sau entitatile inregistrate fiscal prin declaratie de inregistrare fiscala trebuie sa solicite radierea inregistrarii fiscale, adica retragerea codului de identificare fiscala si a certificatului de inregistrare fiscala, prin depunerea unei declaratii de radiere ( 010 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica, 070 Declaratie de inregistrare fiscala/Declaratie de mentiuni/Declaratie de radiere pentru persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere) in termen de 30 de zile de la incetarea calitatii de subiect de drept fiscal, care trebuie insotita de certificatul de inregistrare fiscala in vederea anularii acestuia.

In cazul in care organul fiscal constata indeplinite conditiile de radiere a inregistrarii fiscale dar contribuabilul nu a depus declaratia de radiere, radierea inregistrarii fiscale se poate efectua si din oficiu.

Baza legala: Legea nr 207 / 2015 articolul 90 al.1 si 2

Contabun.ro a mai publicat si:
* Declaratia 010: model nou valabil in 2018 (ordinul nr.3725/2017)
* ANAF va modifica, din oficiu, vectorul fiscal al angajatorilor

Sursa:ANAF, speta din 28.12.2017

(Visited 380 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 + = five

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.