Declaratia unica pentru plata contributiilor, adoptata de Guvern

Guvernul a adoptat in sedinta de joi proiectul de Ordonanta de Urgenta privind declaratia unica pentru plata contributiilor.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(MODELE EDITABILE) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca, actualizat la zi

“In primul rand, persoanele fizice care platesc impozitul pe venit, CAS si CASS vor completa o unica declaratie, nu sapte – cum a fost pana acum. Cred ca asta reprezinta o simplificare majora. Noul formular se va depune o singura data pe an, iar termenul de depunere pentru anul acesta este de 15 iulie. Plata contributiilor poate fi efectuata pana pe 31 martie 2019”, a declarat Viorica Dancila la inceputul sedintei Executivului.

Ea a mai precizat ca impozitul pe venit va putea fi platit la venitul estimat pentru anul curent, iar evaluarea pentru incadrarea de platitor CAS si CASS se va face in functie de venitul estimat pentrru anul curent, persoanele fizice putand rectifica declaratia pana la termenul de plata.

”Noua reglementare va permite si depunerea prin mijloace electronice a declaratiei unice. Practic, cetatenii vor avea mai putin timp de petrecut pentru a-si indeplini obligatiile fiscale, iar ANAF va putea lucra mai repede, mai bine si cu costuri mai mici pentru a procesa declaratiile si a emite deciziile de impunere”, a mai spus premierul.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Ministerul Finantelor explica „declaratia unica“
*Declaratia Unica de venituri: cine si cum trebuie sa completeze noul formular pentru ANAF

(Visited 930 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two × = 12

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.