HG 92/2018: aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel grupa de baza

In Monitorul Oficial nr.235/16.03.2018 a fost publicata Hotararea Guvernului Romaniei nr.92/07.03.2018 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor – ISCO 08.

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Articol unic. –
Hotararea Guvernului nr. 1.352/2010 privind aprobarea structurii Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel grupa de baza, conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor – ISCO 08, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 300 din 24 aprilie 2014, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 6, litera i) va avea urmatorul cuprins:
” i) grupa majora 9: Ocupatii elementare;”.

2. Anexa “Structura Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel grupa de baza (conform Clasificarii internationale standard a ocupatiilor – ISCO 08)” se modifica si se inlocuieste cu anexa la prezenta hotarare.

Art. II. –
In termen de 60 de zile de la data publicarii prezentei hotarari, ministrul muncii si justitiei sociale si presedintele Institutului National de Statistica modifica, prin ordin comun, Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale si al presedintelui Institutului National de Statistica nr. 1.832/856/2011 privind aprobarea clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel de ocupatie (sase caractere), cu modificarile si completarile ulterioare, in ceea ce priveste ocupatiile aferente grupei majore 9: Ocupatii elementare.

Contabun.ro a mai publicat si:
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca
*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere

(Visited 1,524 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− six = 3

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.