Angajarea unui zilier ar putea fi prelungita la jumatate de an

Deputatii au adoptat saptamana trecuta un proiect de modificare a legii zilierilor, care aduce cateva modificari esentiale pentru angajatorii care folosesc astfel de tipuri de contracte.

Astfel, daca proiectul va fi promulgat de catre presedintele Klaus Iohannis in forma actuala, incepand de anul acesta firmele care inchiriaza forta de munca in regim temporar vor putea intermedia angajarea zilierilor, perioada de angajare a acestora se extinde de la 90 la 180 de zile, iar o alta modificare creste numarul de domenii in care pot fi folositi zilieri.

„Aspectul pozitiv al noii legi este ca, pana acum, nu exista un cadru legal pentru intermedierea angajarii zilierilor. Aspectul negativ este ca, odata cu amendamentele venite de la Senat, s-au introdus noi categorii de activitati in care se poate apela la munca zilierilor, acum exista 23 de categorii, fata de 6 cate erau pana acum. Dupa parerea mea, oricat as fi pro flexibilizare, deja este prea mult, pentru ca forta de munca formata din zilieri va ajunge la un volum foarte mare in mod artificial”, a spus Cristian Seidler, deputat USR.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Zilieri: lista activitati necalificate in care acestia isi pot desfasura activitatea (coduri CAEN)
*Impozit zilieri 2017: ghid oficial ANAF

Sursa: zf

(Visited 376 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 5 = seven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.