ANAF: Pentru inregistrarea in SPV in calitate de imputernicit nu este necesara procura notariala

Intrebare: Daca tot ati modificat inregistrarea in SPV, de ce ati complicat-o? Trebuia sa putem avea acces la SPV odata cu depundera Formularului 150. Cum procedam cu cei la care avem semnatura dar nu avem acces la SPV, ii mai trimitem odata la notar sa mai faca o procura? Vi se pare normal?

Raspuns ANAF: Pentru inregistrarea in SPV in calitate de reprezentant/imputernicit al unui contribuabil persoana fizica sau juridica nu este necesara procura notariala, inregistrarea se poate face si cu o imputernicire sub semnatura privata.

Intrebare: Daca o persoana avea acces la SPV dar si-a mutat domiciliul in alt judet, mai trebuie sa faca ceva pentru ca in SPV sa aiba acces la deciziile de impunere primite de la ambele administratii fiscale?
Raspuns ANAF: Nu mai este necesar sa efectuati nici un demers. Aveti insa posibilitatea de a modifica datele de identitate in sectiunea Editare din cadrul SPV

Intrebare: Detin certificat digital pentru mai multe societati. In urma acestuia am completat formularul C800 pentru o societate si m-am inregistrat in SPV. Pentru a 2 societate in urma completarii formularului C800 am fost directionat catre o alta adresa de email unde am completat formularul respectiv, dar nu pot vizualiza dosarul societatii. Care sunt pasii corecti de efectuat pt a putea vizualiza dosarul soc. Este foarte greoi sistemul si foarte ambiguu.
Raspuns ANAF: Daca pentru a doua societate ati transmis formularul C800 dupa data de 8 martie, ati fost directionat pe formularul online de inregistrare ca utilizator SPV a persoanelor care detin certificat calificat. Dupa completarea acestui formular online trebuie ca in termen de 10 zile sa va adresati organului fiscal pentru verificarea documentelor transmise și aprobarea inregistrarii in SPV. Mentionam ca daca actul de imputernicire este in forma autentica (la notariat) va puteti prezenta la orice organ fiscal. Daca actul este sub semnatura privata, trebuie sa va prezentati la unitatea fiscala care administreaza contribuabilul pentru care solicitati inregistrarea in SPV.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Spatiu privat virtual pentru persoane juridice: ghid oficial ANAF
* Spatiul privat virtual (SPV): inregistrarea persoanelor fizice

Sursa: ANAF, sesiune intrebari si raspunsuri

(Visited 6,748 times, 1 visits today)

2 Responses to ANAF: Pentru inregistrarea in SPV in calitate de imputernicit nu este necesara procura notariala

  1. Anonymous says:

    SPV-acum vom face doua drumuri la ANAF, odata depunem 150 si apoi ne inregistram pe site si mai mergem odata sa depunem documentele, nu era mult mai simplu asa cum s-a procedat cu C800? de ce suntem pusi pe drum?avem certificate care se pot verifica usor suntem inregistrati prin procura notariala! acum alte drumuri alte hartii! se vroia totul online dar ramanem cu teancuri de dosare si hartii in toate administratiile!

  2. HAOS says:

    Domnilor de la ANAF ,de ce este atat de multa birocratie?De ce nu se permite firmelor mici care au maximum 3 angajati sa isi depuna la ghiseu declaratiile fiscale ? Atat timp cat simpli contribuabili au dorinta sa depuna in continuare la ghiseu de ce le ingraditi acest drept?Sunt obligati sa isi cumpere acel stik in valoare anuala de 250 ron …unii poate nici macar nu isi permit sa sustina plata unui contabil lunar…si acum ati mai scos si imputernicirea din SPV pe langa imputernicirea de la notar pe langa erorile nenumarate ca nu va functioneaz site-ul pentru declaratii fiscale…Cuvantul ideal pentru tot ce se petrece in Romania este HAOS!Ne faceti sa ne lipsim sa in ichidem firmele si sa plecam in alte tari!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


four × = 4

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.