Revisal: salvarea bazei de date

Registrul general de evidenta a salariatilor, cunoscut si sub denumirea de Revisal, a fost stabilit cu scopul de a inlocui carnetele de munca reglementate de Decretul nr.92/1976, abrogat la 1 ianuarie 2011.

 

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

 

Registrul general de evidenta a salariatilor este o aplicatie informatica, pusa la dispozitia angajatorilor de catre Inspectia Muncii, folosita pentru infiintarea si completarea registrului general de evidenta a salariatilor, in conformitate cu prevederile HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Aceasta aplicatie, cu rolul de a asigura evidenta elementelor esentiale ale contractului individual de munca incheiat intre angajator si salariat, permite inregistrarea de informatii intr-o baza de date proprie angajatorilor si transmiterea acestora catre baza de date constituita la nivel national de Inspectia Muncii.

Salvarea bazei de date

Pentru a preveni pierderea accidentala a datelor din aplicatia Revisal este important sa se faca salvari ale bazei de date dupa orice modificare a datelor din aplicatie. Este recomandat ca salvarea datelor sa se faca pe un suport extern (stick usb, CD, DVD, hard disk extern) sau pe alta partitie, de fiecare data cand se genereaza fisierul .rvs pentru ca, in cazul pierderii datelor, sa poata fi restaurate. Aceasta se face din meniul „Instrumente” – “Salvare baza de date”.

Pentru salavarea datelor unui singur angajator inregistrat in baza de date, se vor apela operatiunile de export/import iar pentru recuperarea mai multor angajatori inregistrati in baza de date, se vor apela operatiunile de Salvare/Restaurare.

Salvarea este utila pentru a preveni pierderea accidentala a datelor ca urmare a unor evenimente nedorite cum ar fi stergerea accidentala, defectiuni hardware, virusarea calculatorului, etc.

Functionalitatile „Salvare baza de date” si „Export angajator”, respectiv „Restaurare baza de date” si „Import angajator” sunt echivalente in cadrul aplicatiilor Revisal prin care se gestioneaza registrul unui singur angajator.

Mai nou, fisierele .rvs generate din versiunea 6.0.5/6.0.6 a aplicatiei Revisal pentru transmiterea informatiilor in sistemul Reges pot fi importate in aplicatia Revisal, in vederea recuperarii bazei de date.

In cazul in care acestea au fost generate din versiunea 5.0.8, 5.0.6 sau o alta versiune, acestea nu sunt structurate corespunzator pentru a fi importate in aplicatia Revisal.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Cum modific in Revisal un CIM incetat?
* Absentele nemotivate se inregistreaza in Revisal?
* Cum anulez in Revisal o suspendare incetata introdusa gresit?
* REVISAL vs REGES. Care este diferenta?

(Visited 2,733 times, 3 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


two × = 18

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.