OPANAF 675/2018 – Metode indirecte de stabilire a veniturilor PF

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative:

Ordinul presedintelui ANAF nr. 675 din 15 martie 2018 privind aprobarea metodelor indirecte de stabilire a veniturilor si a procedurii de aplicare a acestora (Monitorul Oficial nr. 257 din 23 martie 2018).

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(MODELE EDITABILE) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM, actualizat la zi

Precizari suplimentare:

OPANAF 675/2018 – Metode indirecte de stabilire a veniturilor PF

Potrivit art. 138 din Codul de procedura fiscala, ANAF are dreptul de a efectua o verificare fiscala a ansamblului situatiei fiscale personale a persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit.

Prin situatie fiscala personala se intelege totalitatea drepturilor si a obligatiilor de natura patrimoniala, a fluxurilor de trezorerie si a altor elemente de natura sa determine starea de fapt fiscala reala a persoanei fizice pe perioada verificata.

Prin ordin se aproba metodele indirecte de stabilire a veniturilor, utilizate de ANAF cu ocazia verificarii situatiei fiscale personale:

*metoda sursei si utilizarii fondului – este selectata atunci cand se constata ca persoana fizica verificata a utilizat fonduri in valoare mai mare decat sursele identificate;

*metoda fluxurilor de trezorerie – este selectata atunci cand se constata ca operatiunile derulate de persoana fizica verificata s-au desfasurat, in principal, prin conturile bancare si financiare si au fost depuse sume semnificative in numerar in aceste conturi;

*metoda patrimoniului net – este selectata atunci cand se constata ca patrimoniul net al persoanei verificate a inregistrat cresteri semnificative pe parcursul perioadei verificate si a fost stabilita, cu un grad rezonabil de certitudine, valoarea elementelor patrimoniale la inceputu lsi la sfarsitul perioadei verificate.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Ordonanta de urgenta privind Declaratia Unica a fost publicata in Monitorul Oficial (OUG nr.18/2018)
* Declaratia Unica de venituri: cine si cum trebuie sa completeze noul formular pentru ANAF

Sursa: AJFP Mehedinti

(Visited 462 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× two = 12

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.