Modificari ulterioare inregistrarii fiscale: info ANAF

Intrebare: Care este termenul in care contribuabilul trebuie sa aduca la cunostinta organului fiscal modificarile ulterioare intervenite in datele din declaratia de inregistrare fiscala ?

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

Raspuns ANAF: Potrivit Codului de procedura fiscala, modificarile ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala trebuie aduse la cunostinta organului fiscal central, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea si depunerea declaratiei de mentiuni.

In cazul modificarilor intervenite in datele declarate initial si inscrise in certificatul de inregistrare fiscala, contribuabilul/platitorul depune, odata cu declaratia de mentiuni, si certificatul de inregistrare fiscala, in vederea anularii acestuia si eliberarii unui nou certificat.

Declaratia de mentiuni este insotita de documente care atesta modificarile intervenite.

Aceste prevederi se aplica in mod corespunzator ori de cate ori contribuabilul/platitorul constata erori in declaratia de inregistrare fiscala.

Ca urmare, in cazul in care au intervenit modificari in datele declarate initial in declaratia de inregistrare fiscala si inscrise in certificatul de inregistrare fiscala sau ori de cate ori se constata erori in declaratia de inregistrare fiscala, contribuabilul/platitorul trebuie sa depuna la organul fiscal, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, declaratia de mentiuni insotita de documente care atesta modificarile intervenite.

Baza legala: Legea nr 207/2015 articolul 88 al.1, 2, 3 si 4

Sursa: ANAF, intrebari si raspunsuri 28.12.2017

(Visited 282 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 5 = thirteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.