Teodorovici: Din 16 mai se va putea depune Declaratia unica online

Declaratia unica privind veniturile si CAS ale persoanelor fizice se va putea depune online dupa data de 16 mai, iar „de la finalul lunii iunie” platile obligatiilor catre bugetul de stat se vor putea face la unitatile locale ale CEC Bank, a declarat marti ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

„Va exista un formular inteligent, pentru Declaratia unica, si acesta va fi activat pana la data de 16 mai, astfel incat dupa acea data oricine doreste isi va putea plati online obligatiile fiscale (…) Pana la sfarsitul lunii aprilie sau la inceputul lunii mai, toti contribuabilii vor primi acasa, de la ANAF un plic cu parola de acces la sistemul de depunere online a declaratiilor si obligatiilor de plata fiscala”, a declarat Eugen Teodorovici, intr-o emisiune la Antena 3.

De asemenea, ministrul Finantelor a mai afirmat ca „pana la sfarsitul primului semestru al acestui an” – mai exact „pana la finalul lunii iunie” – orice plata catre bugetul de stat va putea fi facuta la orice sucursala locala a CEC Bank. „Avem si CEC-ul (n.n.- CEC Bank, aflata in proprietatea Ministerului Finantelor), cu peste 1.000 de sucursale si agentii locale. Pana la finalul lunii iunie, toate persoanele fizice vor putea face plati – orice obligatie catre bugetul de stat – la aceste sucursale. Am de platit ceva la stat, ma duc la agentia CEC din coltul strazii si fac plata, asa va fi”, a declarat Eugen Teodorovici.

Oficialul a mai spus ca „pana la toamna” plata unor obligatii fiscale „se va putea face si de pe mobil”.

Contabun.ro a mai publicat si:
*OUG 18/2018:noul sistem de impozitare a persoanelor fizice (precizari ANAF)
*Ordonanta de urgenta privind Declaratia Unica a fost publicata in Monitorul Oficial (OUG nr.18/2018)

sursa: mediafax

(Visited 277 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three × 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.