ANAF: Formularul 700 se completeaza numai cu datele modificate incepand cu 1 ianuarie 2018

Intrebare: Avem o firma la care trecem de la profit la micro cu 01.01.2018. Trebuie completat cu impozit profit iesire cu 31.12.2017 si intrare la micro cu 01.01.2018 SAU trebuie completate toate campurile si referitoare la TVA, etc care nu se modifica cu aceasta ocazie?

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

 

Raspuns ANAF: Asa cum se precizeaza in Instructiunile de completare a formularului 700, declaratia se completeaza NUMAI cu datele modificate fata de datele declarate anterior

Intrebare: Daca o societate comerciala are la 31.12.2017 un capital social > 45.000 lei si respectiv mai mult de 2 angajati cu norma intreaga, dar CA< 1.000.000 euro, iar in anul 2017 a fost platitoare de impozit pe profit,trebuie sa depuna D700 pentru trecere la impozitul pe veniturile microintreprinderilor incepand cu 01.01.2018 si ulterior poate opta pentru trecerea din nou la impozitul pe profit (dupa aprobarea ordonantei de urgenta emisa in acest sens)?
Dar daca are si cod CAEN de restaurant si este obligata incepand cu anul 2018 sa aplice si impozitul specific in connditiile in care opteaza pentru aplicarea impozitului pe profit? Pana la ce data se poate inregistra si pentru aplicarea impozitul specific?
Raspuns ANAF: Daca totalul veniturilor realizate de firma la 31.12.2017 este mai mic de 1.000.000 Euro, societatea are obligatia sa treaca la impozitarea pe veniturile microintreprinderilor incepand cu 01.01.2018 si va depune solicitarea de modificare a vectorului fiscal (prin formularul 010 sau formularul 700) pana la data de 31.03.2018. Data de 31 martie 2018 fiind intr-o zi nelucratoare, termenul limita de depunere a formularului de mentiuni este data de 02.04.2018.
In ceea ce priveste optiunea de a solicita reinregistrarea la sistemul de impozitare la profit, deoarece capitalul social este mai mare de 45.000 lei, aceasta posibilitate a fost eliminata odata cu publicarea OUG 79/2017 de modificare a Codului fiscal. La publicarea in Monitorul Oficial a altor reglementari privind obligatiile fiscale, pentru modificarea vectorului fiscal va fi necesar sa se depuna noi declaratii de mentiuni.

Intrebare: Daca dorim sa facem trecerea de la profit la micro trebuie sa completam in 700 toate elementele din vectorul fiscal sau doar ce dorim sa modificam? In cazul in care selectam toate obligatiile din vector, la TVA spre exemplu , formularul bifeaza automat “modifica perioada fiscala” desi nu dorim sa facem asta si nici nu poate fi debifat.
Raspuns ANAF: Formularul 700 se completeaza numai cu datele modificate incepand cu 1 ianuarie 2018. Daca celelalte obligatii fiscale declarate inainte de aceasta data raman neschimbate, atunci, in cazul mentionat de dumneavoastra se completeaza numai randul 2.2. scoaterea din evidenta ca platitor de impozit pe profit si respectiv randul 3.1. luare in evidenta ca platitor de impozit pe veniturile microintreprinderilor.

Intrebare: In vederea trecerii de la platitor de impozit pe profit la micro s-a depus un formular 010 dar in vector nu apare modificarea. Se depune si un D 700 ?
Raspuns ANAF: In cazul in care s-a depus formularul 010, nu mai exista obligatia depunerii formularului 700

Intrebare: Buna ziua! Consider ca ar fi de mare ajutor daca declaratia 700 ar avea si buton de rectificativa, asa incat fiecare sa isi modifice vectorul de cate ori este necesar si apar modificari asupra datelor entitatii, intrari iesiri de salariati…s.a. asemenea. Nu vad logica depunerii o singura data si pe urma pe masura ce intervin modificari sa mergi tot la ghiseu.
Raspuns ANAF: Referitor la propunerea “ca ar fi de mare ajutor daca declaratia 700 ar avea si buton de rectificativa,” va mentionam ca potrivit Codului de procedura fiscala, prin declaratie rectificativa se poate corecta de catre contribuabil declaratia de impunere sau declaratia informativa nu si declaratia de inregistrare fiscala. Modificarile ulterioare ale datelor din declaratia de inregistrare fiscala trebuie aduse la cunostinta organului fiscal central, in termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin completarea si depunerea declaratiei de mentiuni.
Declaratia 700 se depune exclusiv prin mijloace sau sisteme electronice de transmitere la distanta, deci nu mai este necesara deplasarea la sediul unitatii fiscale

Intrebare: In formularul 700 se completeaza toate obligatiile din vector, incusiv cele care nu sufera modificari sau trebuie completate doar obligatiile sufera modificari?
Raspuns ANAF: Formularul 700 “Declaratie pentru inregistrarea/modificarea in mediu electronic a categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise in vectorul fiscal” se completeaza NUMAI cu noi categorii de obligatii fiscale sau modificarea categoriilor de obligatii fiscale declarative inscrise initial in vectorul fiscal.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Declaratia 700: a fost publicat PDF-ul inteligent (modificare vector fiscal online)
* Formularul 700: pentru ce NU se depune declaratia (oficial ANAF)

(Visited 1,493 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 + six =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.