Guvern: Microintreprinderile vor putea opta intre plata impozitului pe profit sau pe cifra de afaceri

Guvernul a aprobat joi prin Ordonanta de Urgenta o noua regula fiscala potrivit careia microintreprinderile cu venituri de pana la 1 milion de euro pot sa opteze pentru plata impozitului pe profit daca indeplinesc doua conditii: un nivel de capital social minim de 45.000 lei sau care au cel putin doi salariati.

“O noua regula fiscala prin care microintreprinderile pot sa opteze pentru plata impozitului pe profit cu indeplinirea a doua conditii: au un nivel de capital social minim de 45.000 de lei, adica aproximativ 10.000 de euro si au cel putin doi salariati”, a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu,  intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria.

El a precizat ca, potrivit OUG aprobata de Executiv, microintreprinderile care opteaza pentru plata impozitului pe profit vor beneficia de facilitati, respectiv “scutirea de la plata impozitului pentru profitul reinvestit, scutirea de la plata impozitului pe profit in cazul in care desfasoara exclusiv activitate inovare, cercetare, dezvoltare”.

In plus, microintreprinderile care fac sponsorizari catre ONG-uri vor beneficia de deducerea sumelor aferente din impozitul pe venit pana la nivelul de 20% din impozitul pentru trimestrul in care au fost inregistrate cheltuielile respective.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Impozit micro: tabel comparativ urmare a modificarilor aduse de OUG 79/2017
*Impozitul pe veniturile microintreprinderilor (OUG 79/2017)

Sursa: zf.ro, hotnews.ro

(Visited 1,096 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three + 7 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.