Telemunca: legea a fost promulgata de Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind reglementarea activitatii de telemunca.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

 

In februarie, Camera Deputatilor a adoptat acest proiect in calitate de for decizional.

“Orice persoana care lucreaza de pe calculator poate sa o faca de acum inainte de acasa, este pontat ca orice alta persoana care ar fi la serviciu, are contractul introdus in Revisal, are toate drepturile ca orice salariat, doar ca lucreaza de acasa. Este bine si pentru angajator pentru ca nu mai trebuie sa plateasca cheltuieli de utilitati, de exemplu, sau cheltuieli de chirie a spatiului, este bine si pentru angajat, nu mai pierde doua ore de munca in trafic, nu mai plateste transportul si, sigur, daca angajatorul ii da o lucrare care ar putea sa fie facuta in 8 ore si o face in 4 ore este avantajat”, declara ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, la momentul adoptarii proiectului.

In ceea ce priveste pontajul celor 8 ore de lucru pe zi, ministrul Muncii a spus ca acesta se poate face electronic.

“Angajatorul trebuie sa verifice daca se respecta acasa toate normele de securitate in munca si, de asemenea, Inspectoratele Teritoriale de Munca pot sa faca verificari. Practic, domiciliul se transforma intr-un fel de birou, este exact acelasi lucru ca si cum ai lucra intr-un birou la angajator, doar ca o faci de acasa”, a explicat Vasilescu.
Contabun.ro a mai publicat si:
* Telemunca: proiectul a trecut si de Camera Deputatilor. Pontajul se face electronic
* Telemunca: comisia de munca a Camerei Deputatilor a adoptat proiectul

(Visited 413 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


9 + = eighteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.