Legea 81/2018 privind reglementarea activitatii de telemunca (MO 296/2018)

In Monitorul Oficial nr.296 din 02.04.2018 a fost publicata Legea nr.81 din 30 martie 2018 privind reglementarea activitatii de telemunca.
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Art. 1. –
(1) Prezenta lege reglementeaza modalitatea de desfasurare a activitatii de catre salariat in regim de telemunca.
(2) Prezenta lege se aplica in domeniile de activitate in care este posibila desfasurarea activitatii in regim de telemunca.
Art. 2. –
In sensul prezentei legi, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:
a) telemunca – forma de organizare a muncii prin care salariatul, in mod regulat si voluntar, isi indeplineste atributiile specifice functiei, ocupatiei sau meseriei pe care o detine, in alt loc decat locul de munca organizat de angajator, cel putin o zi pe luna, folosind tehnologia informatiei si comunicatiilor;
b) telesalariat – orice salariat care desfasoara activitatea in conditiile prevazute la lit. a).
Art. 3. –
(1) Activitatea de telemunca se bazeaza pe acordul de vointa al partilor si se prevede in mod expres in contractul individual de munca odata cu incheierea acestuia pentru personalul nou-angajat sau prin act aditional la contractul individual de munca existent.
(2) Refuzul salariatului de a consimti la prestarea activitatii in regim de telemunca nu poate constitui motiv de modificare unilaterala a contractului individual de munca si nu poate constitui motiv de sanctionare disciplinara a acestuia.
Art. 4. –
(1) In vederea indeplinirii atributiilor ce le revin, telesalariatii organizeaza programul de lucru de comun acord cu angajatorul, in conformitate cu prevederile contractului individual de munca, regulamentului intern si/sau contractului colectiv de munca aplicabil, in conditiile legii.
(2) La solicitarea angajatorului si cu acordul in scris al telesalariatului cu norma intreaga, acesta poate efectua munca suplimentara.
(3) Angajatorul este in drept sa verifice activitatea telesalariatului, in conditiile stabilite prin contractul individual de munca, regulamentul intern si/sau contractul colectiv de munca aplicabil, in conditiile legii.

Multumita colegilor de pe grup – Legislatia muncii&Revisal&Salarizare – va punem la dispozitie textul integral, in format PDF: Legea nr. 81 – 2018 privind reglementarea activității de telemuncă

(Visited 976 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× nine = 54

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.