Declaratia 212: clarificari ANAF privind depunerea formularului

Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice se depune pana la data de 15 iulie 2018, inclusiv, de catre persoanele fizice care au obligatia declararii veniturilor realizate din Romania sau/ si din strainatate in anul 2017, declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2018, declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale (CAS si/sau CASS) si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM

Se acorda o bonificatie de 5% din impozitul si contributiile datorate pentru acest an si platite integral pan a la data de 15 martie 2019, in cazul depunerii declaratiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanta pan a la 15 iulie 2018 inclusiv.

In cazul contribuabililor, care incep o activitate in cursul anului fiscal, si a celor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pan a la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice, declaratia se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Declaratia se poate depune, impreuna cu anexele completate,daca este cazul, astfel: in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire; prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare,espectiv:r prin intermediul serviciului “Spatiul privat virtual” (SPV); pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

Modelul si continutul “Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice” a fost publicat in Monitorul Oficialsi va fi utilizat pentru declararea venitului realizat in anul 2017, precumsi pentru declararea impozitului pe venit estimat si a contributiilor sociale obligatorii datorate de persoane fizice incepand cu anul 2018.

Baza legala: OpANAF nr. 888/2018 publicat in Monitorul Oficial nr. 279/29.03.2018

Contabun.ro a mai publicat si:
* Declaratia Unica 212: precizari suplimentare ANAF
* OPANAF nr.888/2018: Declaratia Unica (D 212) a fost publicata in Monitorul Oficial

Sursa: AJFP Ialomita

(Visited 3,109 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.