Concediul de odihna poate fi efectuat pe durata preavizului?

Intrebare: Daca un salariat se afla in perioada de preaviz in cazul unei concedieri (art.65 alin.1), poate sa-si efecteze zilele de concediu de odihna ramas in acest timp? Multumesc.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

 

Raspuns Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro:

Potrivit Codului muncii, concediul de odihna nu reprezinta un caz de suspendare a contractului de munca, prin urmare concediul de odihna nu suspenda preavizul.

Totusi, exista hotarari date de instanta care considera ca preavizul nu se poate suprapune concediului de odihna. In acest sens avem, ca si exemplu, o decizie a Tribunalului Constanta (instanta de fond) care a considerat, in speta vizata, concediul de odihna ca un caz de suspendare prin acordul partilor a termenului de preaviz.

Decizia Tribunalului a fost insa modificata de Curtea de apel care a admis recursul si a considerat ca pe perioada in care reclamantul a efectuat concediul de odihna, nu a intervenit o suspendare a contractului individual de munca al acestuia (a se vedea in acest sens Decizia 57/CM/2012).

Contabun.ro a mai publicat si:
* Concediul de odihna suspenda preavizul?
* Model cerere concediu de odihna
* Concediu de odihna: ce se intampla daca salariatul nu solicita concediul

(Visited 1,618 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 2 = ten

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.