REVISAL: obligatii prevazute de Codul muncii

Cadrul general de reglementare privind registrul general de evidenta a salariatilor este stabilit de Codul muncii. Potrivit art.34 din Codul muncii, fiecare angajator are obligatia de a infiinta un registru general de evidenta a salariatilor.

 

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe

 

Registrul se va inregistra in prealabil la autoritatea publica competenta, potrivit legii, in a carei raza teritoriala se afla domiciliul, respectiv sediul angajatorului, data de la care devine document oficial.

Acesta se completeaza si se transmite inspectoratului teritorial de munca in ordinea angajarii si cuprinde elementele de identificare ale tuturor salariatilor, data angajarii, functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, tipul contractului individual de munca, salariul, sporurile si cuantumul acestora, perioada si clauzele de suspendare a contractului individual de munca, perioada detasarii si data incetarii contractului individual de munca.

Registrul general de evidenta a salariatilor se pastreaza la domiciliul, respectiv sediul angajatorului, urmand sa fie pus la dispozitie inspectorului de munca sau oricarei alte autoritati care il solicita, in conditiile legii.

La solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat sa elibereze un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate.

Iar in cazul incetarii activitatii angajatorului, registrul general de evidenta a salariatilor se depune la autoritatea publica competenta, potrivit legii, in a carei raza teritoriala se afla sediul sau domiciliul angajatorului, dupa caz.

Obligatia angajatorului sa infiinteze registrul general de evidenta a salariatilor si sa opereze inregistrarile prevazute de lege este prevazuta si la art.40 alin.(2) lit.g) din Cod.

Metodologia de intocmire a registrului general de evidenta a salariatilor, inregistrarile care se efectueaza, precum si orice alte elemente in legatura cu intocmirea acestora sunt stabilite prin HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor.

Se adauga Ordinul nr.1918/2011 al ministrului muncii, familiei si protectiei sociale pentru aprobarea Procedurii si actelor pe care angajatoriii sunt obligati sa le prezinte la inspectoratul teritorial de munca pentru obtinerea parolei, precum si a Procedurii privind transmiterea registrului in format electronic.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Cum modific in Revisal un CIM incetat?
* Revisal: salvarea bazei de date
* REVISAL vs REGES. Care este diferenta?

(Visited 1,199 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three × = 6

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.