Care este termenul de contestare a deciziei de sanctionare disciplinara? Vezi aici raspunsul

Potrivit art.247 alin.(1) din Codul muncii, republicat, angajatorul dispune de prerogativa disciplinara, avand dreptul de a aplica, potrivit legii, sanctiuni disciplinare salariatilor sai ori de cate ori constata ca acestia au savarsit o abatere disciplinara.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Procedura de aplicare a sanctiunilor disciplinare
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

 

Iar regulile referitoare la procedura disciplinara, regulile concrete privind disciplina muncii, abaterile disciplinare, sanctiunile disciplinare se stabilesc de catre angajator in regulamentul intern, in baza prevederilor legislative si in functie de tipul de activitate desfasurat.

Un regulament intern intocmit corect, complet si in functie de tipul de activitate desfasurat este documentul care va proteja angajatorul in cazul in care va fi actionat in instanta, cu conditia sa existe dovada ca acesta a fost adus la cunostinta salariatilor.

Potrivit art.252 alin.(5) din Codul muncii, republicat, decizia de sanctionare poate fi contestata de salariat la instantele judecatoresti competente in termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicarii.

In cazul deciziei de sanctionare se aplica prevederile art. 252 alin.(5) Codul muncii, republicat, care reglementeaza expres termenul special de contestare de 30 zile calendaristice de la comunicare si nu cel de 45 zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat la cunostinta de masura dispusa, prevazut la art.211 lit.(a) din Legea nr.62/2011 – Legea dialogului social, republicata.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Abatere disciplinara: definitie, trasaturi, reguli
* Regulament intern: 9 categorii de dispozitii obligatorii

(Visited 583 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× seven = 7

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.