Noul sistem fiscal privind impozitul pe venit, CAS si CASS conform OUG18/2018 si OUG 25/2018

Cu exceptia celor care obtin venituri cu retinere la sursa, contribuabilii au obligatia sa depuna o declaratie unica 212 pana cel tarziu in data de 15 martie a anului curent, in care stabilesc:
*veniturile estimate a se realiza in cursul anului si impozitul estimat aferent (autoimpunere)
*veniturile anuale realizate in anul anterior si impozitul pe venit anual datorat pentru anul anterior (autoimpunere)

Termenul de plata este unic – 15 martie a anului urmator celui de realizare a veniturilor. Totusi, pana la acest termen, se pot efectua plati oricand si in orice cuantum, pentru plata cu anticipatie acordandu-se bonificatii.

CONTRIBUTII SOCIALE
Cu exceptia veniturilor pentru care contributiile se retin la sursa , asigurarea in sistemul asigurarilor sociale si a asigurarilor sociale de sanatate se face prin depunerea declaratiei unice 212 pana cel tarziu 15 martie anului curent si este obligatorie in cazul depasirii unui plafon in structura caruia intre venituri estimate a se realiza in cursul anului. In cazul estimarii nedepasirii plafonului contribuabilul poate opta sa se asigure prin depunerea declaratiei unice 212.

In anul urmator celui de realizare a veniturilor se definitiveaza contributiile datorate in functie de veniturile efectiv realizate, prin depunerea declaratiei unice 212.

Termenul de plata este unic – 15 martie a anului urmator celui de realizare a veniturilor. Totusi, pana la acest termen, se pot efectua plati oricand si in orice cuantum, pentru plata cu anticipatie acordandu-se bonificatii.

Descarca de aici materialul informativ Noul sistem fiscal privind impozitul pe venit, CAS si CASS conform OUG18/2018 si OUG 25/2018, elaborat de catre DGRFP Brasov

Contabun.ro a mai publicat si:
* Avertismentul expertilor: Declaratia unica 212 va fi titlu executoriu
* ANAF: formularul 212 trebuie depus chiar daca ati depus si declaratia 600
* Declaratia 212: clarificari ANAF privind depunerea formularului

(Visited 1,136 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine − 9 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.