Deductibilitatea tranzactiilor cu parteneri cu cod TVA ANULAT

Incepand cu data de 1 ianuarie 2017 se modifica regulile fiscale atat pentru contribuabilii care au avut codul anulat si au fost reinregistrati dupa data de 1 ianuarie 2017 cat si pentru beneficiarii achizitiilor de la acestia.

Prin O.U.G. 84/2016 au fost modificate alin.6-9 ale art.11 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal.

Beneficiarii care au cumparat bunuri/servicii de la contribuabili care au avut codul de TVA anulat (in perioada respectiva) vor putea deduce taxa aferenta cumpararilor efectuate in perioada in care furnizorul a avut codul anulat, daca acesta emite factura cu TVA dupa reinregistrare.

Contribuabilii care au avut codul anulat si au fost reinregistrati dupa data de 1 ianuarie 2017, vor factura cu TVA catre clienti toate vanzarile pe care le-au realizat inperioada in care nu au avut cod deTVA. Pentru cumpararile aferente vanzarilor efectuate in perioada in care au codul anulat vor putea deduce TVA dupa reinregistrare. Pentru stocuri si bunuri de capital existente la data reinregistrarii, vor efectua o ajustare pozitiva pentru stocuri si bunuri de capital.

Contabun.ro a publicat si:
*Modificari aduse Codului de procedura fiscala (legea nr. 82/2017)
*Reprimire din oficiu a codului de TVA anulat (legea 177/2017)

Sursa: CECCAR Suceava

(Visited 388 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


2 × seven =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.