Sinteza saptamanii (Fisa postului: model DOC si PDF…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.

*Fisa postului: model DOC si PDF
Fisa postului este un document anexa la contractul individual de munca pe care orice angajator trebuie sa il intocmeasca. Acest act este esential pentru stabilirea, derularea si incetarea raporturilor de munca. In plus, contine informatiile necesare unui angajat, astfel incat acesta sa isi poate desfasura activitatea in conditii normale.

*MFP va intocmi liste cu persoanele care au obligatia depunerii declaratiei unice (D 212)
Printr-un ordin comun cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, MFP stabileste modalitatile concrete de asistenta oferita contribuabililor in procesul de completare si transmitere a declaratiei unice, de catre unitatile teritoriale ale ANAF in colaborare cu Serviciile de taxe si impozite locale din primarii.

*Modelul noului Formular D112 a fost publicat de Finante (proiect de ordin). Cum se completeaza
Ministerele Finantelor, Muncii si Sanatatii au initiat un proiect de ordin comun care stabileste modelul, continutul, si modalitatea de depunere si de gestionare a Declaratiei Unice fiscale – Formularul D112.

*Declaratia 112: s-a actualizat PDF-ul inteligent
ANAF a actualizat PDF-ul inteligent pentru generarea D112 – Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate – conform Ordinului comun al ministrului finantelor publice nr.1209/2018, ministrului muncii, familiei, protectiei sociale si persoanelor varstnice nr.1582/2017 si al ministrului sanatatii nr. 999/2018, valabil incepand cu ianuarie 2018 .

*Deductibilitatea tranzactiilor cu parteneri cu cod TVA ANULAT
Incepand cu data de 1 ianuarie 2017 se modifica regulile fiscale atat pentru contribuabilii care au avut codul anulat si au fost reinregistrati dupa data de 1 ianuarie 2017 cat si pentru beneficiarii achizitiilor de la acestia.

(Visited 347 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


three + = 6

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.