Sinteza saptamanii (Modificarea normei de munca la 4 zile a cate 8 ore pe zi: norma intreaga sau fractiune de norma?…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.
*Modificarea normei de munca la 4 zile a cate 8 ore pe zi: norma intreaga sau fractiune de norma?
Potrivit prevederilor art.103 din Codul muncii, salariatul cu fractiune de norma este salariatul al carui numar de ore normale de lucru, calculate saptamanal sau ca medie lunara, este inferior numarului de ore normale de lucru al unui salariat cu norma intreaga comparabil.

*Salariat in concediu medical prezinta decizie de pensionare. Cand inceteaza CIM?
Potrivit prevederilor art.56 alin.(1) lit.c) din Codul muncii, contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare; la data comunicarii deciziei medicale asupra capacitatii de munca in cazul invaliditatii de gradul I sau II.

*Negocierea colectiva mai este obligatorie la firmele sub 21 de angajati? Vezi aici raspunsul
Ma puteti ajuta va rog, cu un pdf / word al cadrului legal prin care negocierea colectiva nu mai este obligatorie la firmele sub 21 angajati?

*25 mai este termenul limita pentru depunerea a 10 declaratii fiscale

*OMFP 1976/2018: informatii ce se inscriu in OP-ul pentru trezoreria statului
Ordin Nr. 1976/2018 din 3 mai 2018 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind informatiile obligatorii care se inscriu in ordinele de plata pentru Trezoreria Statului prin care contribuabilii persoane fizice efectueaza plati catre bugetele componente ale bugetului general consolidat prin contul tranzitoriu deschis pe numele Ministerului Finantelor Publice si informatiile cuprinse in mesajul electronic de plati care se transmite in sistem informatic de catre institutiile de credit initiatoare, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 1.801/2011

*ANAF: zilierii pot lucra 3 luni pe an la acelasi angajator
A fost extinsa perioada maxima pentru care un zilier poate presta activitati pentru acelasi beneficiar si pentru activitatile din domeniul viticol (maxim 180 de zile intr-un an); perioada „standard” pentru care un zilier poate presta activitati pentru acelasi beneficiar este de 90 de zile intr-un an calendaristic.

(Visited 370 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six × = 12

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.