ANAF: Redirectionarea a pana la 2% din impozit pe venit se va realiza in maxim 90 de zile

Procesarea formularelor 230 „Cerere privind destinatia sumei reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii” se va face in termen de 15 zile de la primirea acestora. Dupa procesarea formularelor 230 se emite si transmite contribuabililor a caror cerere a fost depusa in format hartie, pe baza de borderou, o notificare.

In cazul in care contribuabilul nu a optat pentru redirectionarea reprezentand pana la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii in contul entitatii beneficiare mentionate, acesta va fi rugat sa comunice in termen de 30 de zile de la primirea notificarii despre acest lucru.

ANAF va autoriza transferul catre entitatea nonprofit dupa 30 de zile de la data comunicarii notificarii.

Virarea sumelor reprezentand pana la 2% se realizeaza in maxim 90 de zile de la data depunerii cererii. In situatia in care, dupa virarea sumelor in contul beneficiarilor, se constata ca suma a fost virata necuvenit se vor efectua demersurile necesare in vederea recuperarii sumelor prin emiterea unei decizii in conformitate cu prevederile Codului de procedura fiscala cu modificarile si completarile ulterioare.

Reamintim contribuabililor ca formularul 230 „Cerere privind destinatia sumei reprezentand pan a la 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii si din pensii” se completeaza de catre contribuabili, sau de catre imputerniciti acestora si se depune, pan a la data de 25 mai 2018, inclusiv, impreuna cu anexele completate, daca este cazul, in format hartie, direct la registratura organului fiscal, sau prin posta.

Formularul poate fi depus si prin mijloace electronice de transmitere la distanta, potrivit legii, respectiv prin serviciul “Spatiul Privat Virtual” sau in baza unui certificat digital calificat.

Baza legala: O.P.A.N.A.F. nr. 1003/2008 publicat in Monitorul Oficial nr. 316/11.04.2018

Contabun.ro a mai publicat si:
* Declaratia 230: precizari ANAF si Ministerul Finantelor Publice
* Declaratia 230: clarificari ANAF

(Visited 330 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine − 8 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.