ANSPDCP: operatorii nu vor mai avea obligatia notificarii prelucrarilor de date

In conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, incepand din data de 25 mai 2018 (data aplicarii acestui act normativ european), operatorii nu vor mai avea obligatia notificarii prelucrarilor de date.

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

 

In acest context, incepand cu aceasta data, formularul de notificare existent pe site-ul autoritatii nu va mai putea fi completat de operatori in vederea inscrierii in registrul de evidenţa a prelucrarilor de date cu caracter personal prelucrarile efectuate de operatori.

Totodata, formularele de notificare transmise de operatori anterior acestei date si nesolutionate de Autoritatea de supraveghere, nu vor mai fi inscrise in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal ulterior acestei date.

Cu toate acestea, eliminarea obligatiei de a notifica autoritatea de supraveghere nu exonereaza operatorii, de indeplinirea obligatiilor care le revin potrivit dispozitiilor Regulamentului UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE.

Sursa: dataprotection.ro

(Visited 1,919 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 × = twenty one

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.