ANAF, despre SPV: Nu se pot inregistra mai multe CNP-uri utilizand aceeasi adresa de e-mail

Intrebare: Pe aceiasi adresa de e-mail se pot activa mai multe numere de documente din scrisori ANAF in SPV ?
Raspuns ANAF: In baza numarului comunicat de ANAF se poate face inregistrarea doar pe CNP-ul caruia i-a fost alocat acel numar.

Intrebare: Doresc sa ma inscriu in SPV , dar nu cu acte ghiseu. Daca nu am primit de la dvs nici un plic in ceea ce priveste inscrierea cum se procedeaza?
Raspuns ANAF: In situatia in care nu ati primit documentul pentru inscrierea in SPV, inregistrarea fara a va prezenta la ghiseu se poate face prin completarea numarului de inregistrare a unei decizii emise de ANAF

Intrebare: Se pot inregistra pe aceiasi adresa de e-mail mai multe persoane fizice, fiecare cu CNP-ul si cu numarul propriu comunicat de ANAF ?
Raspuns ANAF: Nu se pot inregistra mai multe CNP-uri utilizand aceeasi adresa de e-mail.

Intrebare: Pentru inregistrarea in SPV, in calitate de imputernicit, imi trebuie procura notariala de la reprezentantul societatii sau este suficienta imputernicire neautentificata la notar?
Raspuns ANAF: Pentru a va inregistra ca imputernicit, imputernicirea poate fi in forma autentica, situatie in care va prezentati la orice unitate fiscala, sau sub semnatura privata, situatie in care trebuie sa va prezentati la unitatea fiscala, care administreaza contribuabilul pentru care solicitati inregistrarea in SPV

Intrebare: Cum renunt la spatiul virtual pentru o societate cu care inchei colaborarea?
Raspuns ANAF: Detinatorul de certificat calificat poate cere oricand renuntarea la utilizarea Spatiului Privat Virtual prin accesarea functiei „Editare profil” din sectiunea „Profil utilizator” a acestui serviciu.

Intrebare: Va rog frumos sa comunicati cand urmeaza a fi primite scrisorile potrivit anuntului conform caruia a fost transmisa, prin posta, fiecarui contribuabil o scrisoare personalizata care contine parola pentru a accesa mediul online pentru a-si depune declaratia online. Aceasta transmitere a fost facuta centralizat pentru toata tara sau de fiecare unitate teritoriala? Inca nu am primit.
Raspuns ANAF: Chiar daca nu ati primit scrisoarea din partea Ministerului Finantelor Publice cu instructiuni de inregistrare in Spatiul Privat Virtual, va puteti inregistra in acest serviciu completand formularul online de la adresa https://www.anaf.ro/InregPersFiz…/formularInregistrare.jsp Pentru a nu fi necesara deplasarea la sediul unitatii fiscale, la completarea formularului de inregistrare, la campul „Tipul de aprobare” selectati „Verificare numar inregistrare decizie” și inscrieti numarul de inregistrare al unei decizii de impunere sau al unei decizii referitoare la obligatii de plata accesorii emisa pe numele dumneavoastra de ANAF incepand cu anul 2013.

Contabun.ro a mai publicat si:
* ANAF: Pentru inregistrarea in SPV in calitate de imputernicit nu este necesara procura notariala
* Spatiul privat virtual (SPV): inregistrarea persoanelor fizice

(Visited 839 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


eight − 1 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.