OFICIAL.Guvernul amana cu 3 luni termenul de la care vor fi amendate firmele pentru lipsa caselor de marcat electronice

Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta care prevede acordarea unui termen de gratie de 3 luni in care nu se aplica sanctiunile prevazute de lege pentru nedotarea operatorilor economici cu aparate de marcat cu jurnal electronic, fara a modifica insa si termenele obligatorii de dotare si flexibilizeaza procesul de vanzare a titlurilor de stat.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

 

Actul normativ prevede amanarea cu trei luni a aplicarii unor sanctiuni, dupa cum urmeaza:
*sanctiunea prevazuta de lege pentru nedotarea la termen a operatorilor economici cu aparate de marcat cu jurnal electronic, se aplica in cazul contribuabililor mari sau mijlocii incepand cu 1 septembrie 2018 in loc de 1 iunie 2018, iar in cazul contribuabililor mici incepand cu 1 noiembrie 2018 in loc de 1 august 2018.
*sanctiunea prevazuta de lege pentru comercializarea de catre distribuitorii autorizati a vechilor aparate de marcat, se aplica incepand cu 1 noiembrie 2018 in loc de 1 august 2018, astfel incat, daca va fi cazul, operatorii economici care isi deschid noi afaceri sau puncte de lucru sa poata achizitiona un aparat de marcat, in caz contrar acestia riscand blocarea activitatii.

Documentul mai prevede prelungirea cu trei luni, pana la data de 31 octombrie 2018, a termenului limita pana la care isi mentin valabilitatea avizele/autorizatiile privind distributia aparatelor de marcat electronice fiscale dotate cu rola jurnal.

Ministerul Finantelor Publice precizeaza ca a autorizat toti cei 7 distribuitori de case de marcat cu jurnal electronic care au depus pana in prezent documentatia prevazuta de lege, iar in acest context, datele de 1 septembrie 2018, respectiv 1 noiembrie 2018, reprezinta termenele finale pana la care operatorii economici sunt obligati sa se doteze cu noile aparate de marcat.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Guvernul amana cu 3 luni termenul de la care vor fi aplicate amenzi pentru lipsa caselor de marcat electronice
*ANAF: Procedura de transmitere a datelor din casele de marcat electronice

Sursa: mfinante.ro

(Visited 616 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 6 = ten

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.