Sinteza saptamanii (Ghid orientativ de aplicare a Regulamentului General privind Protectia Datelor destinat operatorilor…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.

*Ghid orientativ de aplicare a Regulamentului General privind Protectia Datelor destinat operatorilor
Parlamentul European si Consiliul au adoptat, in data de 27 aprilie 2016, Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor – RGPD).

*ANSPDCP: operatorii nu vor mai avea obligatia notificarii prelucrarilor de date
In conformitate cu prevederile Regulamentului UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, incepand din data de 25 mai 2018 (data aplicarii acestui act normativ european), operatorii nu vor mai avea obligatia notificarii prelucrarilor de date.

*25 mai 2018: Aplicarea RGPD (comunicat ANSPDCP)
Incepand din data de 25 mai 2018 devin aplicabile in mod direct, in toate statele Uniunii Europene, prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, adoptat de Parlamentul European si Consiliu in data de 27 aprilie 2016.

*Declaratia 100 a fost modificata: precizari suplimentare ANAF (OPANAF 1203/2018)
In Monitorul Ordinul Oficial nr. 424 din 18 mai 2018 a fost publicat ordinul presedintelui ANAF nr. 1203 din 10 mai 2018 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

*OFICIAL.Guvernul amana cu 3 luni termenul de la care vor fi amendate firmele pentru lipsa caselor de marcat electronice
Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta care prevede acordarea unui termen de gratie de 3 luni in care nu se aplica sanctiunile prevazute de lege pentru nedotarea operatorilor economici cu aparate de marcat cu jurnal electronic, fara a modifica insa si termenele obligatorii de dotare si flexibilizeaza procesul de vanzare a titlurilor de stat.

*ANAF, despre SPV: Nu se pot inregistra mai multe CNP-uri utilizand aceeasi adresa de e-mail

(Visited 757 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


3 − = two

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.