CASS in cazul persoanelor fizice care nu realizeaza venituri: info ANAF

Persoanele care nu realizeaza venituri din activitati independente, din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din asocierea cu o persoana juridica, contribuabil potrivit titlurilor II, III sau Legii nr. 170/2016, venituri din cedarea folosintei bunurilor, venituri din investitii, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, venituri din alte surse, si nu se incadreaza în categoriile de persoane exceptate de la plata contributiei de asigurari sociale de sanatate POT OPTA pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

DECLARAREA OPTIUNII – Prin depunerea Declaratiei unice – Capitolul II, al carui model si continut a fost aprobat prin Ordinul ANAF nr. 888/2018, modificat prin Ordinul ANAF 1155/2018, la organul fiscal competent, la orice data (cand se doreste dobandirea calitatii de asigurat)

BAZA DE CALCUL – echivalentul a 6 salarii minime brute pe tara, in vigoare la data depunerii declaratiei (incepand cu data de 01.01.2018, salariul de baza este 1900 lei, conform HG nr. 846/2017, prin urmare pentru declaratiile depuse in anul 2018 persoanele datoreaza 10% x 1900 x 6 = 11.400 lei);

Citeste aici materialul CASS in cazul persoanelor fizice care nu realizeaza venituri, in format PDF

Contabun.ro a mai publicat si:
* Contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru alte venituri decat cele salariale
* OPANAF nr.1155/2018: s-a modificat Declaratia Unica

Sursa: DGRFP Brasov

(Visited 854 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven − 6 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.