OUG 44/2018: amanarea aplicarii sanctiunilor date firmelor care nu s-au dotat cu case de marcat electronice (info ANAF)

ANAF va aduce la cunostinta aparitia urmatoarelor acte normative: Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44 din 24 mai 2018 privind unele masuri referitoare la aplicarea unor dispozitii si prelungirea unui termen prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum si pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publica (Monitorul Oficial nr. 454 din 31 mai 2018).

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare

Precizari suplimentare:

OUG 44/2018 – Nesanctionare temporara pentru neutilizarea noilor case de marcat

Avand in vedere:

*intarzierile producatorilor si distribuitorilor in pregatirea prototipurilor de aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic si, implicit, intarzierile in depunerea acestora impreunacu documentatia aferenta pentru avizare tehnica la Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica;

*imposibilitatea operatorilor economici de a se dota cu aparate de marcat noi pan a la data de 1 iunie 2018 (contribuabilii mijlocii si mari), respectiv 1 august 2018 (contribuabilii mici);

*pericolul afectarii grave a activitatii economice a operatorilor economici;

A fost luata decizia NESANCTIONARII TEMPORARE a agentilor economici pentru nerespectarea termenelor prevazute de lege de a utilize NOILE aparate de marcat electronice fiscale, sanctiunea urmand a se aplica incepand cu data de 1 septembrie 2018 pentru contribuabilii mari sau mijlocii, respectiv cu data de 1 noiembrie 2018 pentru contribuabilii mici.

Contabun.ro a mai publicat si:
* (PDF) OUG 44/2018: nesanctionarea temporara pentru neutilizarea caselor de marcat electronice
* ANAF: Procedura de transmitere a datelor din casele de marcat electronice

Sursa: AJFP Mehedinti

(Visited 610 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


six + = 15

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.