Contul pentru virarea contributiei asiguratorii pentru munca este disponibil

Contributia asiguratorie pentru munca datorate de contribuabilii persoane fizice si juridice se vireaza in contul de Trezorerie 20.A.47.03.00 “Sume din contributia asiguratorie pentru munca in curs de distribuire”, codificat cu codul de identificare fiscala al contribuabililor.

 

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

 

Stingerea contributiei asiguratorii pentru munca se realizeaza de catre ANAF potrivit prevederilor art. 165 din Codul de procedura fiscala.

Sumele platite de contribuabili in contul de mai sus se distribuie de catre organul fiscal central potrivit legii, astfel:

*15% se face venit la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale;

*20% se face venit la Bugetul asigurarilor pentru somaj;

*5% se face venit la Sistemul de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale;

*40% se face venit la bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate pentru plata concediilor medicale;

*20% se face venit la bugetul de stat.

Baza legala: Ordinul presedintelui ANAF nr. 1281 din 18 mai 2018 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor reprezentând contributie asiguratorie pentru munca platite de contribuabili in contul distinctsi de stingere a acestora (Monitorul Oficial nr. 460 din 5 iunie 2018).

Contabun.ro a mai publicat si:
* OPANAF 1281/2018: deschidere cont pentru contributia asiguratorie pentru munca
* Contributia asiguratorie pentru munca: noutati ANAF

Sursa: DGRFP Ploiesti

(Visited 403 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


+ 6 = fourteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.