Copil peste 16 ani: cum se acorda deducerea personala

Intrebare: Imi puteti va rog spune daca se iau in calcul la deducerea personala copiii peste 16 ani si cei care sunt studenti cu bursa/fara bursa? As dori sa mentionati si articolul din Codul fiscal/ Normele de aplicare ale acestuia in care se mentioneaza aceasta speta. Va multumesc.
*(EDITABIL)Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM

Raspuns Elena Savciuc, expert legislatia muncii: Potrivit prevederilor art.77 alin.(5) din Codul fiscal, copiii minori, in varsta de pana la 18 ani impliniti, ai contribuabilului, sunt considerati intretinuti. Copilul minor cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani, incadrat in munca in conditiile Codului muncii, devine contribuabil si beneficiaza de deducerea personala, situatie in care, pentru perioada respectiva, parintii nu mai beneficiaza de deducerea personala. Copilul major (peste 18 ani) poate fi luat in intretinere daca veniturile impozabile si neimpozabile ale acestuia nu depasesc 510 lei lunar.

Detalii privid deducerea personala gasiti la art.77 din Codul fiscal.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Deducerea personala pentru copilul major – model declaratie pe propria raspundere si info utile
*Deducerea personala in 2017 – informatii utile

(Visited 1,505 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


1 × = seven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.