Sinteza saptamanii (Salariatul este obligat sa anunte angajatorul ca s-a pensionat? Vezi aici raspunsul…)

In materialul de fata va prezentam cele mai importante articole din saptamana recent incheiata.
*Salariatul este obligat sa anunte angajatorul ca s-a pensionat? Vezi aici raspunsul
Este undeva un articol de lege care obliga un salariat sa anunte societatea ca el a iesit la pensie? Cand iceteaza CIM? Cand se ia la cunostinta de acest fapt? Multumesc.

*(PDF) OUG 44/2018: nesanctionarea temporara pentru neutilizarea caselor de marcat electronice
In Monitorul Oficial nr.454 din 31 mai 2018 a fost publicata Ordonanta de Urgenta nr.44 din 24 mai 2018 privind unele masuri referitoare la aplicarea unor dispozitii si prelungirea unui termen prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum si pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publica.

*Tutorial video pentru inregistrarea in SPV: oficial MFP
Ministerul Finantelor Publice a transmis contribuabililor persoane fizice prin posta o scrisoare personalizata, care contine informatii ce permit inregistrarea in Spatiul Privat Virtual (SPV) de la orice dispozitiv conectat la internet.

*OPANAF 1281/2018: deschidere cont pentru contributia asiguratorie pentru munca
In Monitorul Oficial nr.460 din 5 iunie 2018 a fost publicat Ordinul presedintelui ANAF nr.1281 din 18 mai 2018 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor reprezentand contributie asiguratorie pentru munca platite de contribuabili in contul distinct si de stingere a acestora.

*Copil peste 16 ani: cum se acorda deducerea personala
Imi puteti va rog spune daca se iau in calcul la deducerea personala copiii peste 16 ani si cei care sunt studenti cu bursa/fara bursa? As dori sa mentionati si articolul din Codul fiscal/ Normele de aplicare ale acestuia in care se mentioneaza aceasta speta. Va multumesc.

*ANAF: In cazul in care depuneti Declaratia Unica prin serviciul SPV, nu este necesara o semnatura electronica

(Visited 409 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


seven × = 21

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.