Concediu maternitate: suspendarea CIM se inregistreaza in Revisal?

Intrebare: Unei persoane aflate in concediu de maternitate (prenatal si postnatal) i se suspenda contractul de munca in revisal ? Persoana este in concediu de maternitate de la 1 noiembrie si va mai fi pana la completarea celor 126 de zile. Pot opera acum suspendarea cu 1 noiembrie ? Ce pot sa fac ?

*(EDITABIL) Revisal – ghid practic de completare si transmitere
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea CIM

Raspuns Elena Savciuc, expert legislatia muncii: Potrivit prevederilor art.4 alin.(1) lit.e) din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor, orice modificare privind perioada, cauzele de suspendare si data incetarii suspendarii contractului individual de munca, cu exceptia cazurilor de suspendare in baza certificatelor medicale, se transmit in Revisal cel tarziu in ziua anterioara datei suspendarii/datei incetarii suspendarii, cu exceptia situatiei absentelor nemotivate cand transmiterea in registru se face in termen de 3 zile lucratoare de la data suspendarii. Concediul de maternitate este un concediu care se acorda in baza certificatului medical. Prin urmare, suspendarea CIM pe durata concediului de maternitate nu se opereaza in Revisal.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Concediul si indemnizatia de maternitate: cum se calculeaza in 2018
*Suspendarea CIM: termenul de inregistrare in Revisal dupa modificarea Codului muncii

(Visited 2,651 times, 11 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


five + = 14

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.