Atentie! Declaratia unica se depune pana pe 15 iulie 2018

Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice se depune pana la data de 15 iulie 2018, inclusiv, de catre persoanele fizice care au obligatia declararii veniturilor realizate din Romania sau/si strainatate in anul 2017, declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2018, declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale (CAS si/sau CASS) si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.
*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe
*(EDITABIL) 145 de modele si formulare necesare la incheierea, executarea, modificarea, suspendarea si incetarea contractului individual de munca

Contribuabilii care depun pana la 15 iulie 2018 Declaratia unica prin mijloace electronice de transmitere la distanta, beneficiaza de o bonificatie de 5% din impozitul pe venit anual si contributiile CAS si CASS platite integral pana la data de 15 martie 2019.

Contribuabilii care achita integral, cu anticipatie pana la data de 15 decembrie 2018, impozitul pe venit estimat aferent anului 2018 si contributiile aferente CAS si CASS, beneficiaza de o reducere de 5% din impozitul pe venit anual estimat datorat si contributiile aferente.

Declaratia se poate depune, impreuna cu anexele completate, daca este cazul, astfel: in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau prin posta, prin scrisoare recomandata, cu confirmare de primire; prin mijloace electronice de transmitere la distanta, prin intermediul serviciului „Spatiul privat virtual” sau pe site-ul www.e-guvernare.ro, cu semnatura electronica calificata.

Contribuabilii care incep o activitate in cursul anului fiscal si cei care obtin venituri din cedarea folosineti bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pana la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice, depun declaratia in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Modelul si continului „Declaratiei unice privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice” a fost publicat in Monitorul Oficial si va fi utilizat pentru declararea venitului realizat in anul 2017, precum si pentru declararea impozitului pe venit estimat si a contributiilor sociale obligatorii datorate de persiane fizice incepand cu anul 2018.

Baza legala: OPANAF nr.888/2018 publicat in Monitorul oficial nr.279/29.03.2018.

Contabun.ro a mai publicat si:
* ANAF: In cazul in care depuneti Declaratia Unica prin serviciul SPV, nu este necesara o semnatura electronica
* Tutorial video pentru inregistrarea in SPV: oficial MFP
* ANAF: Pentru inregistrarea in SPV in calitate de imputernicit nu este necesara procura notariala

Sursa: DGRFP Craiova

(Visited 534 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− 1 = eight

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.