ANAF: Formularul 112 a fost actualizat

Anexele si instructiunile de completare a formularului 112 – “Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evident nominal a persoanelor asigurate” au fost actualizate corespunzator cu modificarile din legislatia specifica, dupa cum urmeaza:
*introducerea retinerii la susrsa a impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, dupa caz, pentru platitorii de venituri din drepturi de proprietate intelectuala, pentru platitorii de venituri realizate in baza contractelor de activitate sportive, pentru platitorii de venituri realizate in baza contractelor de arenda, pentru platitorii de venituri din asocieri cu persoane juridice contribuabili potrivit titlurilor II si II sau legii nr.170/2016
*introducerea unei prevederi special privind optiunea distribuirii si platii lunare a sumelor privind acordarea de burse private, precum si pentru sustinerea unei entitati nonprofit/unitati de cult reprezantand 2% sau 3,5% din impozit, de catre platitorul de venit.

Modelul, continutul, modalitatea de depunere si de gestionare a “Declaratie privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evident nominal a persoanelor asigurate” au fost aprobate prin OMFP nr.1931/26.04.2018, publicat in M.O 402/10.05.2018.

Contabun.ro a mai pubicat si:
*Declaratia 112 se modifica: precizari ANAF (OMFP 1931/2018)
*OMFP 1931/2018: noua Declaratie 112

Sursa: DGRFP Ploiesti

(Visited 609 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× 7 = seven

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.