Taxare inversa livrare laptopuri cu timbru verde.Vezi aici raspunul ANAF

Intrebare: Pentru timbrul verde facturat ca si pozitie distincta in aceeasi factura in care sunt livrate laptopurile, a caror valoare exclusiv taxa depaseste 22.500 lei, se aplica taxarea inversa?
Raspuns ANAF: Potrivit prevederilor din Codul fiscal, coroborate cu prevederile din normele metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, se aplica taxarea inversa pentru livrarea de console de jocuri, tablete PC si laptopuri, numai daca valoarea bunurilor livrate, exclusiv TVA, inscrise intr-o factura, este mai mare sau egala cu 22.500 lei.

Conform prevederilor din legislatia speciala privind deseurile de echipamente electrice si electronice, producatorii si distribuitorii acestor echipamente sunt obligati sa informeze cumparatorii, in momentul vânzarii lor, cu privire la costurile colectarii, tratarii si eliminarii in condiţii de protecţie a mediului, prin evidenţierea separata a acestor costuri.
Astfel, sumele facturate de furnizor cu titlu de timbru verde reprezinta costuri aferente bunurilor livrate (laptopuri) care se includ in baza de impozitare a TVA, in conformitate cu prevederile din Codul fiscal.

Prin urmare, pentru timbrul verde facturat ca si pozitie distincta in factura in care sunt livrate laptopurile, a caror valoare exclusiv taxa depaseste 22.500 lei, se aplica taxarea inversa, daca furnizorul si beneficiarul sunt inregistrati in scopuri de TVA.

Baza legala:
Legea nr 227 / 2015 articolul 286 alin. (3), art. 331 alin. (1), alin.(2) lit. k)
Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct.109 alin. (9)
Ordonanta de urgenta a guvernului nr 5 / 2015 articolul 34 alin. (1)

Sursa: ANAF, intrebari si raspunsuri (speta publicata in 08.05.2018)

(Visited 368 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


− three = 4

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.