Atentie! Declaratia unica trebuie depusa pana pe 16 iulie 2018

ANAF aduce la cunostinta contribuabililor urmatoarele:

Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice are termen limita de depunere data de 16.07.2018.

Persoanele care obtin venituri din Romania si din strainatate ca urmare a obtinerii de venituri din activitati independente, profesii libere, cedarea folosintei bunurilor(contracte de inchiriere), venituri din activitati agricole,venituri din investitii, venituri din jocuri de noroc pentru care persoanele fizice au obligatii declarative, precum si pentru alte venituri ,au obligatia completarii si depunerii declaratiei pentru veniturile realizate in anul 2017, precum si pentru veniturile estimate a fi realizate in anul 2018.

Declaratia se completeaza si de catre persoanele care au obligatia de a platii contributii de asigurari sociale sau cele care se asigura prin exprimarea optiunii.

Formularul poate fi completat in format electronic, utilizand programele informatice disponibile pe site-ul A.N.A.F., sectiunea Declaratii fiscale, sau in format pe hartie ,pe formularele puse la dispozitie de organele fiscale ,sau preluate de pe site-ul A.N.A.F., sectiunea Toate formularele cu explicatii.

Depunerea formularelor in formatul electronic se poate face folosind aplicatia Spatiul Privat Virtual ,sau prin intermediul site-ului e-guvernare.ro

Formatul pe hartie poate fi depus direct la ghiseul organului fiscal teritorial, prin posta, sau la sediul primariilor localitatilor de domiciliu.

Pentru depunerea in format electronic se acorda o bonificatie de 5% din impozitul datorat, iar pentru plata cu anticipatie pana la data de 15.12.2018 a impozitului se acorda o alta bonificatie de 5%.

Nedepunerea in termen a declaratiei constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda intre 500 si 1000 de lei.

Contabun.ro a mai publicat si:
* Daca pentru 2017 si 2018 am depus d 200, 220 si 600 mai trebuie sa depun declaratia unica? Vezi aici raspunsul ANAF
* ANAF: In cazul in care depuneti Declaratia Unica prin serviciul SPV, nu este necesara o semnatura electronica

Sursa: DGRFP Craiova

Rate this post
(Visited 843 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


× seven = 63

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.