Cand trebuie sa-si reia salariatul activitatea din CIC pentru a primi stimulentul de insertie?

Intrebare: Am o salariata in CIC si doreste sa beneficieze de stimulentul de insertie, cu cat timp inainte trebuie sa faca angajata cererea de reluare a activitatii? Va multumesc tare mult pentru ajutor!

Revisal-ghid practic

LucrareaRevisal – ghid practic de completare si transmitere, actualizata la zi, prezinta obligatiile angajatorului in ceea ce priveste completarea si inregistrarea in aplicatia Revisal si transmiterea registrului catre ITM, sfaturi, indrumari, raspunsuri, exemple practice la situatii frecvente ce pot aparea in timpul utilizarii aplicatiei Revisal, contine si 7 modele si formulare necesare la intocmirea, completarea si transmiterea registrului general de evidenta a salariatilor.

 

Raspuns Elena Savciuc, expert legislatia muncii: Potrivit prevederilor art. 7 alin.(2) din OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, pentru persoanele care obtin venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap, stimulentul de insertie se acorda pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani sau pana la implinirea de catre copil a varstei de 4 ani, in cazul copilului cu handicap.

Pentru a beneficia de stimulentul de insertie, salariata trebuie sa faca cerere de reluare a activitatii cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani. In baza cererii se va emite decizia de incetare a suspendarii CIM, in baza careia veti inregistra incetarea suspendarii in Revisal (cel tarziu in ziua anterioara datei incetarii suspendarii – a se vedea art.4 alin.(1) lit.e) din HG nr.905/2017 privind registrul general de evidenta a salariatilor).

*(EDITABIL) Regulament intern: model si documente conexe, actualizat la zi
*(EDITABIL) Dosarul personal al salariatului – acte, modele si formulare necesare, actualizat la zi
*(EDITABIL) Negocierea si incheierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate – ghid practic

savciuc1Autor:
Elena Savciuc, expert legislatia muncii contabun.ro
*Experienta de peste 10 ani in domeniul resurselor umane in companii cu peste 700 de angajati din industria prelucratoare, constructii si call center
*Master “Dreptul muncii, relatii de munca si industriale” – Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti
*Profil Linkedin Elena Savciuc

(Visited 847 times, 1 visits today)

One Response to Cand trebuie sa-si reia salariatul activitatea din CIC pentru a primi stimulentul de insertie?

  1. Anonymous says:

    Daca tatal se incadreaza in conditiile de acordare a indemnizatiei, dar nu a optat pt a sta acasa 1 luna, mama este penalizata cu 1 luna de indemnizatie. In concluzie, mama isi reia activitatea cu cel putin 90 zile inainte de implinirea copilului a varstei de 2/3 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 − six =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.