LEGE Nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare

LEGE Nr. 165/2018 din 10 iulie 2018 privind acordarea biletelor de valoare
EMITENT: PARLAMENTUL ROMANIEI
PUBLICATA IN: MONITORUL OFICIAL NR. 599 din 13 iulie 2018
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
CAPITOLUL I
Dispozitii generale

ART. 1 (1) Prezenta lege reglementeaza modul de acordare, in beneficiul angajatilor, a biletelor de valoare, in conditiile si cu exceptiile prevazute de Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Biletele de valoare pot fi emise atat pe suport hartie, cat si pe suport electronic.

ART. 2 (1) in sensul prezentei legi, biletele de valoare care pot fi acordate sunt: tichete de masa, tichete cadou, tichete de cresa, tichete culturale si vouchere de vacanta.
(2) in intelesul prezentei legi, cu exceptia cazurilor in care se prevede in mod expres altfel, utilizarea termenilor bilet de valoare, tichet de masa, tichet cadou, tichet de cresa, tichet cultural, respectiv voucher de vacanta, va fi interpretata ca facand referire atat la biletele de valoare pe suport hartie, cat si la biletele de valoare pe suport electronic.

ART. 3 in sensul prezentei legi, angajatorii pot fi:
a) institutiile publice centrale si locale, asa cum sunt definite la art. 2 pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si la art. 2 pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finantele publice locale, cu modificarile si completarile ulterioare, indiferent de sistemul de finantare si de subordonare, inclusiv cele finantate integral din venituri proprii;
b) operatorii economici, astfel cum sunt definiti de Ordonanta Guvernului nr. 26/2013 privind intarirea disciplinei financiare la nivelul unor operatori economici la care statul sau unitatile administrativ-teritoriale sunt actionari unici ori majoritari sau detin direct ori indirect o participatie majoritara, aprobata cu completari prin Legea nr. 47/2014, cu modificarile si completarile ulterioare;
c) regiile autonome, societatile si companiile nationale, societatile, indiferent de forma juridica de organizare si de forma de proprietate;
d) institutiile financiare si institutiile de credit;
e) organizatiile cooperatiste, societatile agricole si alte forme de asociere agricola cu personalitate juridica;
f) organizatiile nonprofit, precum si orice alta entitate care are statutul legal de persoana juridica constituita potrivit legislatiei romane.

Descarca de aici LEGEA Nr. 165/2018, in format PDF.

Contabun.ro a mai publicat si:
*Legea 163/2018: dividendele se pot plati trimestrial
*OUG 60/2018 – modificarea si completarea unor acte normative din domeniul fortei de munca

(Visited 621 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


8 × = twenty four

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.