Legea nr. 176/2018 privind internshipul

Legea nr. 176/2018 privind internshipul. Publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 626 din 19 iulie 2018.
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege.

CAPITOLUL I

Dispozitii generale
Art. 1. – (1) Prezenta lege reglementeaza modalitatea de efectuare a programelor de internship pentru persoanele care au implinit varsta de 16 ani, in scopul:
a) dezvoltarii abilitatilor profesionale ale internilor in indeplinirea
responsabilitatilor din domeniul in care se organizeaza programul de internship;
b) desfasurarii unor activitati si familiarizarea cu cerintele organizatiei-gazda;
c) cunoasterii de catre interni a specificului activitatii organizatiei-gazda in cadrul caruia isi desfasoara activitatea, precum si a exigentelor acesteia;
d) dobandirii de experienta profesionala, abilitati practice si/sau competente;
e) facilitarii tranzitiei de la sistemul de educatie catre piata muncii.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), contractele de internship pot fi incheiate si de persoane care au implinit varsta de 15 ani, numai cu acordul parintilor sau al reprezentantilor legali, dupa caz.
(3) Organizatia-gazda care opteaza pentru organizarea programului de internship este obligata sa respecte prevederile prezentei legi.
(4) Organizatia-gazda este obligata sa asigure finantarea programului de internship cu incadrarea in bugetul anual aprobat cu aceasta destinatie.

Multumita colegilor de pe grupul Legislatia muncii&Revisal&Salarizare – va punem la dispozitie Legea nr. 176/2018, in format PDF – Legea nr. 176-2018 privind internshipul

(Visited 931 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


4 + three =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.