Depunere Declaratie Unica in 2018: ghid ANAF

Declaratia unica se completeaza si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri/pierderi din Romania sau/si din strainatate, care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal .

Declaratia se completeaza si se depune si de catre persoanele fizice care nu realizeaza venituri si care opteaza pentru plata contributiei de asigurari sociale de sanatate.

Declaratia se depune inclusiv de catre persoanele fizice care au obligatia:

– declararii veniturilor realizate din Romania sau/si din strainatate in anul 2017;

– declararii impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza din Romania in anul 2018;

– declararii venitului estimat pentru incadrarea ca platitor de contributii sociale si, dupa caz, a declararii contributiilor sociale datorate in anul fiscal 2018.

Declaratia se depune in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, in cazul contribuabililor care incep o activitate in cursul anului fiscal si a celor care obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor din patrimoniul personal, altele decat veniturile din arendare pentru care impunerea este finala si care nu au avut, pana la acea data, obligatia depunerii declaratiei unice.

Contribuabilii care incep o activitate in luna decembrie depun „Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice – Capitolul I. Date privind veniturile realizate”, pana la data de 15 martie, inclusiv, a anului urmator celui de realizare a venitului.

Descarca de aici – Ghid privind depunerea in anul 2018 a Declaratiei Unice – in format PDF.

Contabun.ro a mai publicat si:
*ANAF: amenda de pana la 500 lei daca nu depui Declaratia Unica
*Daca pentru 2017si 2018 am depus d 200,220 si 600 mai trebuie sa depun declaratia unica? Vezi aici raspunsul ANAF
*ANAF: In cazul in care depuneti Declaratia Unica prin serviciul SPV, nu este necesara o semnatura electronica

(Visited 693 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


nine + 1 =

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.