Deductibilitatea cheltuielilor PFA – speta ANAF

Intrebare – O persoana fizica autorizata poate sa-si deduca la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul si cazarea pe perioada deplasarii in alta localitate, in interesul activitatii pe care o desfasoara ?

Raspuns ANAF – Conform Codului fiscal, conditiile generale pe care trebuie sa le indeplineasca cheltuielile efectuate in scopul desfasurarii activitatii independente, pentru a putea fi deduse, in functie de natura acestora, sunt:
-sa fie efectuate in cadrul activitatilor independente, justificate prin documente;
– sa fie cuprinse in cheltuielile exercitiului financiar al anului an cursul caruia au fost platite;
-sa fie efectuate pe perioada deplasarii contribuabilului care isi desfasoara activitatea individual si/sau intr-o forma de asociere, in tara si in strainatate, in scopul desfasurarii activitatii, reprezentand cheltuieli de cazare si transport.
Prin urmare, o persoana fizica autorizata poate sa-si deduca la calculul venitului net anual cheltuielile cu transportul si cazarea pe perioada deplasarii in alta localitate, in interesul activitatii pe care o desfasoara, daca aceste cheltuieli sunt justificate prin documente, si sunt cuprinse in exercitiul financiar al anului an cursul caruia au fost platite.

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 68 alin.(4) lit a), b) si h)

Sursa – ANAF, antrebari si raspunsuri

(Visited 1,322 times, 2 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


7 + = fourteen

Close
Vrei sa fii la curent cu informatiile din domeniul legislatiei muncii, fiscalitatii? Sa ai acces gratuit la spete rezolvate?

Inscrie-te acum la newsletterul Contabun.ro. 6.537 de persoane fizice si juridice ne-au acordat deja increderea lor. Datele personale vor fi folosite exclusiv in scopul declarat.